Jump to content

Minden olyan egyértelmű lehetne, ha látnánk

2018. 08. 08. 19:00

Ám az élet tele van csavarokkal, és míg mások életébe kívülről, akár ismeretlenül belenézve olyan egyszerű és minden olyan világos, addig a sajátunkban vakon tapogatózunk, hibát hibára halmozhatunk, megbotlunk.

Talán olyan helyzetek is adódnak az életünkben, amelyek mindvégig megmagyarázhatatlanok lesznek az életünkben. Nem tudjuk, hogy valami miért nem sikerül annak ellenére, hogy mindent megtettünk annak érdekében. Idővel azonban a sors választ adhat arra, de az is lehet, hogy ez sosem következik be. Mintha vakon tennénk lépéseket a saját életünkben. Márpedig a vakság megnehezíti az életünket. Aki valaha látott, de a látás képességének meggyengülésével vagy annak teljes hiányával kell tovább élnie, az egész életét módosítania kell. Mi van a lelki vaksággal? Talán már a saját életedben is érezted magad olyan tehetetlennek és olyan vaknak, annak ellenére, hogy jelek sorozata igyekezett téged terelni, figyelmeztetni, te valami miatt mégsem érzékelted vagy értetted ezeket a jelzéseket.

Az, hogy dolgainkat nem mindig úgy érzékeljük, ahogy azt kellene a realitás talaján járva, befolyásolja az agyunk, az akaratunk. Olykor elsiklunk olyan egyértelmű jelek felett, amelyek a jó irányba terelnének, de nem vesszük észre. Előfordul, hogy ezt szánt szándékkal tesszük, máskor viszont csak figyelmetlenek, vakok vagyunk. És nem a szemünkkel nem látjuk (olykor még úgy sem), de nem érezzük a lelkünkkel sem, hogy mi lenne a helyes lépés. Ezt nevezik lelki vakságnak.

Bezzeg, ha kívülállóként csöppenünk bele más személyek élethelyzetébe, olyan egyértelmű az, hogy mit kellene tenni. Ám ez a felismerés nem jelenti azt, hogy feltétlenül megmondjuk, hogyan is kellene cselekednie. Nem úgy, mint nagyon sokan teszik, hogy beleokoskodnak mások életébe, pletykákat szövögetnek, másokat okolnak saját bajaik miatt.

A saját helyzetünk megítéléséhez nagy önismeret, tisztánlátás szükséges. Nemcsak a szemünkkel való látásra kell hagyatkozni, hanem a lelki szemeinkkel történő látásra is. Erre főleg akkor van szükségünk, amikor problémákkal tűzdelt az életünk, és a földre leterítenek. Sok esetben a legnagyobb bajunkban körvonalazódik az, hogy miben vagyunk is vagyunk igazán, kire számíthatunk, mi a megoldás. Ilyenkor érezzük meg, hogy mennyire vagyunk erősek, de azt is, hogy mennyire nagyon elfáradtunk. A legnagyobb bajunkban rájöhetünk, hogy az a probléma, amely mostanra igazán beérett és teljesen behálózta az életünket, az egyáltalán nem új keletű. Sőt, régóta jelen lehet, de nem láttuk, vagy nem akartunk azt látni. Talán már a körülöttünk lévők is figyelmeztettek, hogy mi a gond, de nem értettük, hogy miről beszélnek, vagy dacból sem problémaként kezeltük a helyzetet. Aztán szépen elhatalmasodott, és ha nem oldjuk meg, akkor bizony kidurranhat, betemethet.

Minden előjele figyelmeztetett a problémára, mi mégsem láttuk. Netán nem akartuk látni? Ki kellene nyitni lelki szemeinket is ahhoz, hogy a saját és a körülöttünk élők lelkébe is belelássunk, ráérezzünk. Egyszerűbb lenne az életünk, és sokkal hamarabb ráéreznénk mindenre, ami bennünk és másokban zajlik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: canacopegdl.com, christianitymalaysia.com, consciouslifestylemag.com)