Jump to content

Csináld úgy, hogy az újévi fogadalom megvalósítható legyen!

2022. 12. 30. 19:00

Ha az óév búcsúztatásáról van szó, akkor a legtöbben nagyobb volumenű bulira készülünk fel, mindegy, hogy mi vagyunk a házigazdák vagy a meghívottak. Különleges napként éljük meg a december 31-ét és méltón szeretnénk köszönteni az újévet.

Az óév búcsúztatása egyben az újév köszöntését is jelenti. Vagyis valaminek a lezárása egy új kezdetet jelent: ebben az esetben pedig 2023-at várjuk és tőle új lehetőségeket, pozitív változást. Ilyenkor nem is csoda, ha átértékeljük azt az évet, amelyet magunk mögött tudhatunk. Akár fejben gondoljuk végig, akár beszélünk arról, vagy leírjuk a gondolatainkat, de mindenképp érdemes visszatekinteni a történtekre. Talán mindez útmutatást adhat abban is, hogy a jövőben (rövidebb és hosszabb távon) mi az, amit el szeretnénk érni. Mit tennénk hasonlóan? Min módosítanánk?

Nem hülyeség foglalkozni az újévi fogadalommal, már csak azért is, mert akkor leltárt készítünk 2022-ről (vagy akár még korábbi évekről is) és 2023-ba olyan elemeket szeretnénk beépíteni az életmódunkba, amely eddig teljesen ismeretlen volt, vagy elkanyarodtunk attól, de most szeretnénk visszatérni. Mindenképp olyan célokat kell kitűzni, amely az életünket pozitívan befolyásolhatja.

Természetesen nem a legnagyobb buli kellős közepén, két tánclépés és alkoholtól befolyásoltan kell nagy ötletekkel előrukkolni. Az újévi fogadalmat már ma is megtehetjük. De ha már csináljuk, akkor csináljuk jól. A legtöbb fogadalom ugyanis már a kigondolásakor, kimondásakor megbukik, mert semmilyen erőfeszítést nem teszünk azért, hogy mindaz megvalósuljon. Éppen ezért kellenek reális és az egészségünkre, boldogságunkra irányuló célkitűzések. Ki ne szeretne kiegyensúlyozott, boldog lenni?

A valóságtól túlságosan elrugaszkodott tervek megvalósításának már az első lépcsőfoka megmászhatatlan akadálynak minősülhet, vagyis abban a pillanatban elfordulunk attól és a nem megvalósítás kellemetlen érzését viseljük magunkon.

Ha már fogadalmat teszünk, akkor az legyen olyan, amely ténylegesen a saját életünkről szól és egy komolyabb fennakadást szeretnénk ezzel átívelni, megoldani. Igyekezzünk arra törekedni, hogy a megvalósítást ne mástól várjuk. Persze, néha elkélhet a segítség, de ne azt várjuk, hogy semmit nem csinálva majd ölünkbe hullik a megoldás. A változtatáshoz nemcsak az elméletnek kell léteznie. Az ugyan már fél siker, de önmagában mit sem ér, ha nem teszünk azért egy lépést sem.

Soha ne mondd, hogy soha! Ez egy olyan szólas, amelyet a fogadalomtételkor is érdemes elkerülni.

Ha elterveztünk valamit és fogadalomként megfogalmaztuk, akkor az újévben azonnal kezdjük el a változtatást. Nincs „majd holnap”, nincs halogatás!

Mindenki életében van olyan terület, amely érdemes a felülvizsgálatra, majd javításra, úgyhogy bátran nézzünk magunk mögé és még bátrabban, fejet felemelve nézzünk a jövő elé!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)