Jump to content

Segítsd magad a saját elfogadásodhoz!

2023. 04. 30. 19:00

A boldogságot várhatjuk úgy, akár a sültgalambot, de az magától ritkán talál ránk. Nem árt ahhoz cselekednünk és olykor a szerencse, a jókor jó helyen lenni is hasznos lehet.

Van az úgy, hogy akkor is frusztráltak, dühösek vagyunk, ha különösebb okunk sincs rá és néha már-már félelmetes szintet ölt a nyugalom is, holott lenne min aggódni. Néha nehéz eligazodni a saját érzéseinken is.

Nagyon sokan találnak meg a panaszukkal. Akár egy véletlen találkozás során is képesek az emberek kiadni magukból félelmeiket. Tudják, hogy ezáltal nem oldódik meg a problémájuk, de legalább lelkükön könnyíthetnek. Kétségtelenül sok terhet cipelünk és ez szinte mindenkire igaz. Annak elfogadása, a bajokkal való szembenézés és azok megoldásának minőségében azonban nagyon nagy a szórás. Nem mindenkinek megy ez könnyen és inkább választják az elzárkózást, az elszigetelődést és magukba fordulva várják a megváltó segítséget. Ebbe az elhagyatottságba pedig úgy bele lehet jönni, hogy végül tényleg mindent rossznak ítél az ember.

Ugye, hogy nem ez a célod? Valószínűleg azt is tudod, hogy mennyi szépség vesz körül és a mindennapokban legalább annyi csoda van, csak észre kell venni azokat. De ha mindig ellenzőt veszel fel…?!

Közhelynek tűnik, de ahhoz, hogy téged szeressenek és elfogadjanak, legelőször neked kell megtenned ezt a gesztust magad felé. Sorold fel magadnak, hogy mely külső és belső tulajdonságaidat szereted és azokat akár hangosan sorold fel. Naponta többször. Foglalkozz a lelkeddel legalább annyit, mint a külsőddel.

Mindenki szereti, hogy kedves megjegyzéseket, bókokat kap ismerősöktől, ismeretlenektől. Ez akár váratlanul is érinthet, ha nem is gondolod, hogy más mit lát meg rajtad és benned, ugyanakkor megerősítést is jelenthet. Olyan kellemes megtapasztalni ezt, hogy mindjárt másképp fogsz magadra tekinteni.

Foglalkozz magaddal! Ebbe bármi beletartozhat, ami örömet és pihenést jelent számodra. Legyen az meditáció, séta a természetben, olvasás. Tényleg bármi. Egy a lényeg, hogy visszatalálj önmagadhoz. Tudjuk, hogy mind mókuskerékben vagyunk, de igenis van arra mód, hogy kiszálljunk belőle. Még akkor is, ha ismét vissza kell állnunk a sorba.

Az emberi kapcsolatok ápolása a családdal és barátokkal való kapcsolattartáson és közös programon túl azt is jelenti, hogy élsz a lehetőségekkel. Ha van a közelben valamilyen szórakozási lehetőség és csábítanak arra, akkor ne állj ellen. Legalábbis ne nagyon és menj, szórakozz!

Meglátod, ha így állsz magadhoz, kinyílik a világ és egészen máshogy fogsz az életre, az emberekre tekinteni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)