Jump to content

Ami egy barátságba belefér és ami rossz ómen

2023. 05. 10. 19:00

A barátság emberi kapcsolataink egyik legfontosabbja. Annak minősége, tartalma mégis nagyon nagy különbségeket mutathat.

Ahogy a szerelemben, úgy a barátságban is tudunk hibázni, megbánthatnak és megbánthatunk mi is. A legideálisabb esetben a hibák igazi tanítómesterek és a jövőben kerülünk minden ahhoz hasonló csapdát.

Minden rejt magában veszélyt, így a szerelem, a barátság is. Ezek mindegyike akkor működik jól és akkor tartós, ha erős alapokon nyugszik és alappillérei közé tartozik a bizalom, a hűség. Teljesen természetes, hogy akiben megbízunk, annak olyat is elmondunk, amit másnak nem. Éppen ezért érdemes megválasztani azt, hogy kit kezelünk bizalmasunknak. A felületes, nem tiszta ismertségben való kitárulkozás annak veszélyét is magában hordozza, hogy a nyert információkkal, titkokkal visszaélhetnek.

Az üzlet nem barátság, mondják. Bármennyire is rosszul esik ez a mondtat, van benne valami. Sokan égették már meg magukat így. De ez nem azt jelenti, hogy ne segíthetnék egymást ki a barátok, ha épp arra van szükség és a másik megteheti. Mielőtt megtörténne a kölcsön átadása, érdemes átgondolni, hogy fordított helyzetben is számítani lehet a segítségre? Vagyis arról van szó, hogy mondvacsinált barátokkal nem szabad pénzügyi dolgokba bonyolódni. Nem bűn és nem gonoszság nemet mondani, ha úgy ítéljük meg.

Mindig lesznek körülöttünk okosak, vagy annak tűnő személyek, akik igyekeznek felnyitni a szemünket, hogy ez a barátság nem igazi, mert a másik csak kihasznál minket. Azonban ne hagyd ezt mindig figyelmen kívül. Az ők meglátásaik lehetnek ugyanis nagyon hitelesek, mert akár olyat is tudhatnak, amit te nem.

Nemcsak a szerelmesek szeretnek egyforma, a szerelmük megerősítését szimbolizáló egyforma tetoválást felvarratni, hanem a barátok is. Ez egy örökre szóló jel, amelyet megint csak érdemes alaposan átgondolni, hogy szükség van-e rá és kivel akarod ezt véghez vinni.

Alapesetben a barátok együtt örülnek velünk minden pozitívnak. Vagyis, ha a boldog párkapcsolat eljut az esküvőig és úgy gondolod, hogy a barátod abban nagy segítség lehetne, akkor ez egyrészről valószínűleg megtisztelő, ugyanakkor hatalmas nyomás is. Biztosan ki akarod tenni a barátságotokat ilyen megpróbáltatásnak? Természetesen te ismered a kapacitásait, és lehet, hogy évek óta ezt tervezitek, de ha önként nem vállalja, akkor ne terheld ilyennel. Bízd inkább szakemberre.

Mindannyiunk vágya a boldogságra való törekvés. Ha a magánéletben megtalálod a párodat és ez nem vált ki örömöt a barátodban, az azt jelzi, hogy irigy a kapcsolatodra, féltékeny a párodra. Nem igazán baráti reakció.

Érdekes, kétértelmű megjegyzéseket tesz a párodnak? Lehet, hogy el akarja tőled happolni vagy legalább is szét akar titeket választani? Már az első gyanús jel után beszéljétek meg. Lehet csak félreértés, de lehet, hogy nem az.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)