Jump to content

Új kaland a táborokban

2020. 06. 26. 19:00

Átéltünk egy olyan korszakot, amelyre ezelőtt sosem volt példa. A koronavírus járvány miatt, amelyik szülőnek csak lehetősége volt, otthonról dolgozott, hogy ideiglenesen átvegye a tanítói, tanári szerepet (is).

A megváltozott helyzethez való alkalmazkodás töltötte ki az utóbbi időt, és a családok nemcsak annak örülhettek, hogy többet lehetnek együtt, de az otthonról való munka és tanulás előnyeit és hátrányait is megtapasztalhatták.

Ezek után mit nekünk nyári szünet? Ahogy az ezt megelőző években is nagyon sokaknak kellett megoldaniuk kisebb gyerekeik esetében a nyári felügyeletet, úgy idén sem változik a helyzet. A gyerekek nyári szünete megkezdődött, és a dolgozó szülőknek gondot okozhat az elhelyezésük. A nagyszülők, keresztszülők, más rokonok nagy segítséget jelenthetnek ebben, de az ilyen segítség hiánya nagy terhet ró a szülőkre.

A megoldást a nyári táborok is jelenthetik. Igaz, hogy ezekért fizetni kell, azonban a gyerekek nemcsak gyermektársaságban, felnőtt felügyeletében lehetnek, hanem akár a nyaralást is kiváltható program.

A járvány lecsengése után beindult már az élet, szabadabban utazhatunk belföldön és külföldön is. Az egészségügyi szabályokat betartva, de már közösségbe is járhatunk, amely azt jelenti, hogy a gyerekek is részt vehetnek nyári táborozásban. Ez már csak azért is jön jól, mert a vírus miatt a gyerekek teljes mértékig kiszakadtak az iskolai közegükből. A táborok arra is lehetőséget biztosítanak, hogy gyerkőceink újra kortársaik közelében legyenek. Sőt, akár teljesen új barátságok is köttethetnek táborozás idején.

A különféle táborok mind egy tematika köré csoportosulnak, így van esély megtalálni a megfelelőt gyermekünk számára. Állatokkal foglalkozó, kézműves, robotika, sporttáborok. Csak ízelítő a kínálatból.

A szülők számára nagy segítség, még ha pénzbe is kerül, hogy gyermekeik nemcsak biztonságban vannak egy-két héten át, de még számos élménnyel is gyarapodhatnak. Megtanulnak alkalmazkodni új helyzetekhez, ismerkednek új emberekkel, gyerekekkel, számos információval és ismerettel gazdagonak még akkor is, ha a témában jártas a gyerkőc.

A táborozás arra is lehetőséget biztosít, hogy az okos kütyüket kiejtsék végre a gyerekek a kezükből és felfedezzék a természetet, más tevékenységet is találjanak maguknak.

Végre vége a komoly korlátozásoknak, így a családtagok és a baráti társaságok is nyugodtabban találkozhatnak, a gyerekek is járhatnak közösségbe. Talán az idei nyárban még a táborok is sokkal jobb hangulatúak lesznek, mint korábban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)