Jump to content

Nem kell túlgondolni, elég néhány másodperc

2022. 07. 06. 19:00

Szingliként ismerkedésre, randevúzásra adtad a fejed, de ez a terep neked viszonylag új és idegen? Túl rég volt az, hogy ilyenen kelljen aggódnod és gondolkodnod? Úgy érzed magad, mintha visszaültél volna az iskolapadba.

Másokat megfigyelve, kívülről nézve olyan könnyű lehet megállapítani tényeket, amelyek talán még azoknak sem egyértelmű, akik abban benne vannak. A külső szemlélődés sokkal nagyobb rálátást ad az emberek életére, kapcsolataikra és ebből adódóan hihetetlen bölcseletek hagyhatják el a szánkat. Ugyanakkor hasonló helyzetben talán azt sem tudnánk, hogy mitévők legyünk.

Ha azok közé tartozol, aki kénytelen magát újból belevetni az ismerkedésbe, akkor talán már elveszettnek érzed azt az érzéked, hogy megállapítsd, tetszel valakinek, vagy sem.

Társas kapcsolataink egy nagyon fontos részét képezi a párkapcsolat. Ugyanakkor annak felismerése, hogy valaki romantikus jeleket sugároz felénk, lehet nagyon egyértelmű, de az is megtörténhet, hogy rosszul értelmezzük.

Ha csak abból indulunk ki, hogy összehasonlítva eddigi randizásainkat, feltűnhet, hogy az udvarlás különböző lehet. Vajon ez mitől függ?

Kutatásokkal igyekeztek erre választ adni. Az biztos, hogy egy adott kultúrán belül mozgó személy könnyebben meg tudja ítélni abban a közegben a romantikus közeledést, mint egy másik, ismeretlen miliőben. Ugyanakkor ahhoz, hogy felismerjük mások romantikus közeledését, az nem függ a kultúrától.

Egy tanulmány szerint nem is szükséges az egész randit végig nézni és úgy megítélni, hogy mi lesz az ismerkedésből. Elegendő csupán egy aprócska része, vagy a randevú elejét, végét látni és megállapítható, hogy van-e közös jövő abban a találkozásban, vagy nincs. Lényegében elegendő tíz másodperc ahhoz, hogy kiderüljön van-e vonzalom vagy nincs.

Azt is érdemes hozzátenni, hogy vannak nehezebb esetek. Vagyis nem mindenki viselkedéséből szűrhető le azonnal és könnyen, hogyan is viszonyul másokhoz. Az ilyen személyek láttán többen elbizonytalanodtak a kísérlet során.

Abban azonban nincs számottevő különbség, hogy a nők vagy a férfiak tudják jobban beazonosítani ezeket a romantikus jeleket.

Nemcsak a szavak segítenek kifejezni érzelmeinket, hanem a tetteink, mozgásaink is. Így a romantikus vonzalomnak is vannak nem verbális és verbális jelei is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)