Talán azt gondolnánk, hogy elég akkor inni, amikor éppen megszomjazunk. Pedig a szomjúságérzet jelentkezésekor már jelentős késesben vagyunk!
A lakosság jelentős része szenved különféle hasi görcsöktől, melyek időről-időre jelentkeznek. Mi okozhatja a kellemetlen tüneteket?
Fontos és rikán feltett kérdés, hogy mi okozza a csuklást. De talán még ennél is fontosabb kérdés csukláskor, hogy vajon mitől múlik el?
Van akinek semmit nem árul el az arca, ő a póker arcú. Mások viszont le sem tagadhatják az érzelmeiket, még kevésbé, ha nem mondanak igazat. De vajon miből vehetjük észre,
Ausztrál és japán tudósok felfedezték azt a vértesztet, amely képes kimutatni azoknak a mérgező fehérjéknek a jelenlétét, amelyek az Alzheimer-kór kialakulásával is kapcsolatosak. A teszt jövőbeli elterjedése egy fontos lépése
A legutóbbi jelentések szerint, egyre többen győzik le a halálos kórt, de még mindig nagyok az eltérések az országok között. A tudósok több mint hetven ország adatait összesítették.
Bár a társadalom tagjai már jóval korábban szembesültek a stressz okozta panaszokkal, mégis csupán néhány évtizede kap fokozottabb figyelmet a betegség. 110 évvel ezelőtt született Selye János, a stresszelmélet atyja,
Egy kanadai kutatás jutott nemrégiben arra a megállapításra, hogy az idős embereknél az influenza növeli a szívroham kialakulásának kockázatát.
Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, iparilag előállított ecetsav, egy savanyú, „maró anyag” jut az eszébe. Mire is használjuk az ecetet manapság?
Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, iparilag előállított ecetsav, egy savanyú, „maró anyag” jut az eszébe. Mire is használjuk az ecetet manapság? Kávéfőző tisztításra,
Napjainkban szinte hetente-havonta jelenik meg valamilyen új vagy újszerű nyersanyag, élelmiszer, egyre több égtáj gyümölcse, zöldsége, magva, (ál)gabonája, fűszere kapható hazánkban, ezzel is növelve étrendünk változatosságát. Az újítások és a
Napjainkban szinte hetente-havonta jelenik meg valamilyen új vagy újszerű nyersanyag, élelmiszer, egyre több égtáj gyümölcse, zöldsége, magva, (ál)gabonája, fűszere kapható hazánkban, ezzel is növelve étrendünk változatosságát.